Burgery jsou po celém světě oblíbeným jídlem, které si získalo srdce mnoha gurmánů. Klíčovou složkou výborného burgeru je kvalitní maso. Správně připravené maso dodá burgeru šťavnatost, chuť a skvělou konzistenci. Pokud chcete svým domácím burgerům přidat něco extra, zkuste některý z těchto nejlepších receptů na maso do burgerů, které vás nadchnou a potěší vaše chuťové buňky.
**1. Klasické hovězí maso s grilovanou cibulí: Ingredience:
- 500 g mletého hovězího masa (s obsahem tuku asi 20 %)
- 1 velká cibule, nakrájená na plátky
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Postup:
- Hovězí maso dejte do mísy a osolte, opepřete podle chuti. Důkladně promíchejte.
- Rozdělte maso na stejné porce a vytvořte z nich kuličky.
- Na rozpáleném grilu nebo pánvi opečte cibulové plátky do měkka a důkladně opečte masové kuličky na obou stranách.
- Podávejte maso v burgerových houskách s grilovanou cibulí a dalšími oblíbenými přísadami, jako jsou sýr, salát, rajčata a omáčky.
**2. Kuřecí maso s avokádem a bylinkovým majonézem: Ingredience:
- 500 g mletého kuřecího masa
- 1 avokádo, oloupané a nakrájené na plátky
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžíce nasekaných bylinek (např. petržel, tymián, oregano)
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Postup:
- Kuřecí maso dejte do mísy a osolte, opepřete podle chuti. Důkladně promíchejte.
- Vytvořte masové kuličky a uformujte je na tenké placičky.
- Rozpalte gril nebo pánvi a opékejte masové placičky z obou stran, dokud nejsou upečené.
- Pro bylinkový majonéz smíchejte majonézu, dijonskou hořčici a nasekané bylinky. Podávejte maso v burgerových houskách s plátky avokáda a bylinkovým majonézem.
**3. Veganské červené fazole s pikantním mangovým chutney: Ingredience:
- 400 g konzervovaných červených fazolí, dobře opláchnutých a sceděných
- 1 cibule, jemně nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- 1 velká mango, oloupané a nakrájené na kostičky
- 1 červená chilli paprička, nasekaná
- Šťáva z 1 limetky
- 1 lžička medu nebo agáve sirupu (pro vegany)
- Nasekaná čerstvá koriandr (na ozdobu)
Postup:
- Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nejsou měkké.
- Přidejte červené fazole, mletý koriandr, mletý kmín, sůl a pepř. Promíchejte a povařte, dokud se fazole neohřejí.
- Pro pikantní mangové chutney smíchejte kostičky manga, nasekanou chilli papričku, limetkovou šťávu a med nebo agáve sirup. Důkladně promíchejte.
- Podávejte fazole v burgerových houskách s pikantním mangovým chutney a ozdobte nasekaným čerstvým koriandrem.
Správně připravené maso do burgerů je klíčem k vytvoření dokonalých a chutných dezertů. Můžete si vybrat mezi klasickým hovězím masem, šťavnatý