Makronky jsou luxusní a elegantní dezerty, které zaujmou nejen svým vzhledem, ale také bohatou chuťovou paletou. Tyto malé kousky radosti jsou oblíbené po celém světě a můžete si je snadno připravit i doma. Pokud chcete vytvořit neodolatelné domácí makronky různých druhů, připravili jsme pro vás několik vynikajících receptů, které vás nadchnou svou křehkostí, jemností a rozmanitostí chutí.
**1. Mandle makronky s karamelovým nádechem: Ingredience:
- 120 g mletých mandlí
- 200 g moučkového cukru
- 2 vaječné bílky
- 50 g krystalového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 50 g karamelového kremu nebo karamelového krému
Postup:
- Ve velké míse smíchejte mleté mandle a moučkový cukr.
- Ve zvláštní míse ušlehejte vaječné bílky s krystalovým cukrem do tuhých špiček.
- Postupně vmíchejte vanilkový extrakt do vaječných bílků.
- Pomalu vmíchejte směs s mletými mandlemi do vaječných bílků a promíchejte do hladka.
- Připravte si pečící papír a nabíječku na dorty a pomocí této pomůcky tvořte malé kruhové misky na plech s trochou vzdálenosti.
- Nechte makronky odpočívat na pokojové teplotě asi 30 minut, aby vytvořily lehkou kůrku.
- Předehřejte troubu na 150 °C a pečte makronky asi 12-15 minut, dokud nebudou lehce zlatavé.
- Nechte je vychladnout a poté spojte dvojice makronek karamelovým krémem.
**2. Čokoládové makronky se švestkami: Ingredience:
- 120 g mletých vlašských ořechů
- 200 g moučkového cukru
- 2 vaječné bílky
- 50 g krystalového cukru
- 1 lžička kakaa
- 50 g tmavé čokolády, rozpuštěné
- 100 g švestek, nakrájených na malé kousky
Postup:
- Postupujte stejně jako u prvního receptu, ale tentokrát vmíchejte kakaový prášek a rozpuštěnou tmavou čokoládu do směsi s mletými vlašskými ořechy.
- Makronky pečte a nechte vychladnout.
- Poté je spojte do dvojic a vnitřek každého spojení naplňte malými kousky švestek.
**3. Citronové makronky se zázvorem: Ingredience:
- 120 g mletých mandlí
- 200 g moučkového cukru
- 2 vaječné bílky
- 50 g krystalového cukru
- Kůra z 1 citronu, nastrouhaná
- 1 lžička mletého zázvoru
Postup:
- Postupujte stejně jako u prvního receptu, ale tentokrát vmíchejte citronovou kůru a mletý zázvor do směsi s mletými mandlemi.
- Pečte makronky a poté nechte vychladnout.
- Makronky spojte do dvojic a vytvořte malou jámu na středu každého spojení.
- Do jámy přidejte trochu citronové marmelády nebo citronového krému.
Domácí makronky jsou lahodnými a elegančními dezerty, které můžete snadno připravit i ve svém vlastním kuchyňském prostoru. S těmito recepty na makronky s různými příchutěmi, jako jsou mandle s karamelovým nádechem, čokoládové se švestkami nebo citronové se zázvorem, si můžete vychutnat bohatou a rozmanitou chuťovou paletu. Být kreativní a experimentovat s různými kombinacemi chutí a ingrediencí vás určitě potěší svými výsledky. Užijte si křehkost a lehkost těchto malých dezertů a připravte si domácí makronky, které si zamilujete vy i vaši hosté.