Pro mnoho lidí jsou hamburgery symbolem rychlého občerstvení. Ale co kdybyste si mohli vychutnat ty nejlepší hamburgery přímo z pohodlí své kuchyně? Domácí hamburgery umožňují volnost výběru ingrediencí, kvalitu masa a vylepšení podle vaší chuti. Připravte se na lahodnou cestu po receptech na nejlepší domácí hamburgery.
- Klasický hovězí burger: Ingredience:
- 500 g mletého hovězího masa (ideálně s vyšším obsahem tuku)
- 1 stroužek česneku (nasekaný)
- 1 cibule (nasekaná)
- 1 lžička Worcestershire omáčky
- Sůl a pepř dle chuti
- Housky na hamburger
- Oblíbené přílohy (rajčata, salát, sýr, cibule, kyselé okurky atd.)
Postup:
- V míse smíchejte mleté hovězí maso, nasekaný česnek, cibuli a Worcestershire omáčku.
- Vytvarujte placičky masa o tloušťce asi 2 cm a lehce je osolte a opepřete.
- Grilujte nebo smažte na pánvi 3-4 minuty z každé strany nebo dokud není maso propečené dle vašich preferencí.
- Před podáváním dejte placičky masa do housky na hamburger a ozdobte oblíbenými přílohami.
- Kuřecí burger s avokádem a bylinkovým majonézem: Ingredience:
- 500 g mletého kuřecího masa
- 1 avokádo (oloupané a na plátky nakrájené)
- 4 lžíce majonézy
- 2 lžičky nasekaných čerstvých bylinek (petrželka, bazalka, tymián)
- Sůl a pepř dle chuti
- Housky na hamburger
- Oblíbené přílohy (rajčata, salát, cibule, kyselé okurky atd.)
Postup:
- Mleté kuřecí maso smíchejte se solí a pepřem a vytvarujte placičky o tloušťce asi 2 cm.
- Grilujte nebo smažte placičky maso na pánvi dozlatova, asi 5-6 minut z každé strany.
- V misce smíchejte majonézu s nasekanými bylinkami a osolte a opepřete podle chuti.
- Před podáváním namažte bylinkový majonéz na housky na hamburger, dejte na něj placičku masa, plátky avokáda a další oblíbené přílohy.
- Veganský fazolový burger: Ingredience:
- 1 konzerva červených fazolí (okolo 400 g, sceděná)
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 2 lžíce strouhanky nebo ovesných vloček
- Sůl a pepř dle chuti
- Housky na hamburger
- Oblíbené přílohy (salát, rajčata, cibule, omáčky atd.)
Postup:
- V míse rozmačkejte červené fazole vidličkou tak, aby vznikla hrubá pasta.
- Přidejte cibuli, česnek, kmín, koriandr, strouhanku nebo ovesné vločky, sůl a pepř a dobře promíchejte.
- Vytvarujte placičky z fazolové směsi a opékejte je na pánvi s trochou oleje asi 3-4 minuty z každé strany.
- Housky na hamburger rozpulte a na každou stranu namažte omáčku, dejte fazolovou placičku a přidejte oblíbené přílohy.
Vyzkoušejte tyto jednoduché recepty na domácí hamburgery a užijte si autentickou chuť hamburgeru přímo z vaší kuchyně. Klasický hovězí burger, kuřecí burger s avokádem a bylinkovým majonézem nebo veganský fazolový burger nabízejí různé možnosti pro každého, kdo si chce vychutnat lahodný hamburger. S trochou kreativity a oblíbenými přílohami si můžete vytvořit svůj vlastní dokonalý hamburger. Takže se pusťte do kuchyně a připravte si ty nejlepší domácí hamburgery, které vás ohromí svou chutí.